FOTO
Proiect de succes la Orhei! Peste 500 de mame au primit alocaţii pentru nou-născuţi de 7 si 10 mii lei de la Ilan ŞOR
26 Mai 2017 15:13
Până în prezent Primarul a oferit alocaţia pentru nou-născuţi la peste 500 de familii tinere din Orhei. După cum informează Democracy.MD, astăzi, încă 30 de tinere familii din Orhei au primit alocaţii pentru nou-născuţi în valoare de 7 sau 10 mii lei. Suportul financiar vine din partea primarului de Orhei, Ilan Șor.

Cu această ocazie edilul a transmis prin intermediul avocaţilor un mesaj de felicitare tinerilor familii, menţionând:

 “Astăzi, în Orhei peste 30 de familii tinere au primit alocaţia pentru nou-născuţi în valoare de 7 mii sau 10 mii lei. Cu acest prilej, vă transmit cele mai sincere felicitări şi vă mulţumesc din suflet pentru faptul că aduceți pe lume noi generații de cetățeni ai țării noastre.

Astăzi, Orheiul cu siguranţă este lider la capitolul implementării programelor sociale. Sunt mândru să conduc aşa echipă, sunt mândru de oraşul nostru Orhei şi de dumneavoastră, dragi mămici de mici orheieni!

Am menţionat cu mai multe ocazii că, noi suntem o familie, iar Orheiul este casa noastră!

Vom continua să susţinem tinerele familii! Copii sunt viitorul nostru!”.

Totodată specificăm faptul că, graţie  instituirii alocaţiei pentru nou-născuţi, în oraşul Orhei a crescut rata natalităţii cu aproximativ 50%, fiind înregistrată o sporire a numărului de solicitări de acordare a alocaţiilor.

Acordarea  suportului material pentru nou-născut se efectuează din 2015 în cadrul unui program social special, lansat de primarul Ilan Șor și realizat împreună cu asociaţia obștească „Pentru Orhei”. De asemenea, proiectul social este prevăzut în programul electoral al Primarului Ilan Şor şi până în prezent, continuă să fie realizat pas cu pas.

În cadrul evenimentului, tinerele familii şi-au exprimat mulţumirile pentru sprijinul acordat în vederea sporirii natalităţii.

Totodată, Primăria Orhei oferă lunar sprijin material familiilor nevoiaşe, iar, recent, a fost extinsă aria de beneficiari ai magazinelor sociale.

Astfel, de rând cu pensionarii pot procura pâine la doar 2 lei şi  produse ieftine,  personalul din instituţiile de învăţământ, familiile cu mulţi copii sau monoparentale, precum şi veteranii.

Actualmente, Orheiul este unicul oraș în Republica Moldova unde se practică activ dezvoltarea programelor sociale nonguvernamentale.

Mai mult,  preocuparea autorităților pentru soarta tinerii generaţii din Orhei, este vizibilă prin suportul acordat grădinițelor din oraș, prin deschiderea de grupe noi, finanțarea suplimentară pentru alimentația copiilor, amenajarea terenurilor de joacă, acţiuni măsurabile şi apreciate de părinţii din oraş.

Amintim că, alocația orașului Orhei pentru nou-născuți  se acordă familiilor  din Orhei, care întrunesc următoarele condiții: familiile/părinții care au viza de reședință și au locuit nu mai puțin de 12 luni până la nașterea copilului în orașul Orhei, cu condiția că născutul a fost înregistrat la OSC, iar alocația a fost solicitată în termen de maxim 6 luni de la nașterea copilului.

Previous Next
Comentarii: 0  
 
TAGURI