FOTO
Evenimentul a culminat cu un mega concert Întreprinderile Municipale şi-au prezent raportul de activitatea în faţa a peste 5000 de orheieni
29 Mai 2017 13:10
După cum informează Democracy.MD, pe 28 mai, în premieră la Orhei, a fost prezentat raportul public privind activitatea Întreprinderilor Municipale pentru perioada anilor 2015-2016.

Evenimentul a avut loc în incinta Parcului Ivanos în prezența a peste 5000 de orheieni. Într-o atmosferă deschisă şi relaxată, şefii întrepinderilor ”Apă Canal”, ”Servicii Comunal Locative”, ”Regia Transport” şi alte subdiviziuni şi-au prezentat acţiunile şi succesele înregistrate pe parcursul a doi ani de zile.

Evenimentul a început cu mesajul Primarului Ilan Şor, transmis prin intermediul avocaţilor. În mesajul adresat orheienilor, Ilan Şor a menţionat importanţa transparenţei în administraţia publică locală, dificultăţile şi provocările care au fost depăşite cu succes în acest timp.  Totodată, Primarul de Orhei a reiterat faptul că succesul înregistrat de către Primăria Orhei într-un timp atât de scurt se datorează, în mare parte, mobilizării şi consolidării eforturilor funcţionarilor de la primărie, consiliului municipal, întreprinderilor municipale şi cetăţenilor.

Raportul public a fost prezentat la iniţiativa şi conform dispoziţiei primarului. Această acţiune a reprezentanţilor autorităţilor publice locale va deveni tradioțională or cetăţenii trebuie să fie informaţi din prima sursă cu privire la acţiunile întreprinse în scopul modernizării şi dezvoltării oraşului.

Potrivit datelor prezentate în raportul de activitate, a fost înregistrată o dinamică pozitivă de dezvoltare a oraşului pe toate domeniile. Mai mult, majoritatea indicatorilor arată o creştere a veniturilor întreprinderilor municipale, precum  şi o diminuare a pierderilor pe anumite sectoare.

O atenție deosebită a fost acordată schimbărilor şi transformărilor realizate într-un timp atât de scurt şi care au un impact deosebit asupra orăşenilor. Aici vorbim, în primul rând, despre acţiunile realizate în domeniul infrastructurii, curăţeniei oraşului, restaurarea parcurilor şi scuarurilor, construcţia terenurilor moderne de fotbal și, inclusiv, reabilitarea şi contrucţia drumurilor.

Totodată, în cadrul raportului s-a vorbit despre construcţia terenurilor de joacă, iluminarea în totalmente a oraşului, precum şi alte lucrări de amenajare şi importanţă strategică a oraşului.

De asemenea, protivit datelor raportului, a fost îmbunătăţită în mod semnificativ disciplina fiscală, care a generat o creştere a veniturilor în bugetul municipiului Orhei.

O altă problemă discutată în cadrul raportului a fost problema migraţiei, care de fapt este o problemă naţională. În acest sens, primarul Ilan Şor a menţionat în mesajul său că, va găsi cele mai optime soluţii pentru combaterea factorului migraţiei.

Totodată, reprezentanţii întreprinderilor municipale au dat asigurări că problema transportului din municipiu se află pe agenda de lucru şi în scurt timp urmează să fie implementate acţiunile de rigoare.

De asemenea, menţionăm faptul că planul de acţiuni al oraşului este realizat pas cu pas şi etapizat. La fel, raportorii au fost transparenţi faţă de cetăţeni vorbind şi despre mici eşecuri şi probleme, care urmează a fi eliminate.

Este de remarcat faptul că, astăzi, Orheiul înregistrează un curs sporit de dezvoltare faţă de celelalte urbe din Republica Moldova.

Aceste realizări fac parte din programul amplu de dezvoltare propus de Ilan Şor încă în campania electorală şi este realizat datorită unei administrării eficente, cu forţe proprii, fără a contracta credite de la bănci.

La finalizarea raportului public, pentru a da culoare evenimentului, Primarul Ilan Şor a organizat un concert grandios cu intrepreţi autohtoni.

Cei peste 5 mii de orheieni prezenți la prezentarea raportului s-au distrat şi s-au veselit sub melodiile din repertoriul lui Vitalie Dani, Ionel Istrati, Formaţiilor ”Catharsis” şi ”Sun Stroke Project”.

Previous Next
Comentarii: 0  
 
TAGURI