FOTO
Orhei – lider în modernizarea infrastructurii drumurilor. Încă o stradă modernizată și reconstruită capita
7 Noiembrie 2017 14:05
Reparaţia drumurilor la cele mai înalte standarde de calitate reprezintă o prioritate pentru Primarul de Orhei, Ilan ȘOR, iar faptele vorbesc de la sine.

Orheienii au încă un motiv de bucurie și asta deoarece, încă o stradă importantă a fost modernizată și reconstruită în totalitate.

Potrivit unei dispoziţii semnate de Primarul de Orhei, Ilan Șor, după lucrări în timp record, Întreprinderea Municipală “Servicii Comunale Locative” a finalizat reconstrucția și modernizarea străzii Renașterii Naționale, care are o lungime de circa 400 de metri.

Lucrările de reconstrucție și modernizare au inclus propulsarea și excavarea suprafețelor, precum și  acoperirea cu pietriș. Ulterior, muncitorii au acoperit drumurile cu două straturi de asfalt bituminos de 10 cm, în total fiind utlizate circa 500 de tone de asfalt.

Totodată, pe lângă modernizarea carosabilului au fost schimbate bordurile, și asflaltat peste 1 km de trotuar.

Mai mult, a fost aplicat marcajul rutier și  înlocuite panourile  de circulație.

Prezent la evenimentul de inaugurare, Primarul de Orhei, Ilan ȘOR a felicitat locuitorii orașului cu acest proiect și a menționat că:

“Anul viitor  vom moderniza și reconstrui strada centrală Vasile Lupu, în prezent alte 2 străzi sunt în lucru, pentru noi ca autoritate public central este prioritar să le asigurăm locuitirlor orașului drumuri sigure.

Dacă astăzi nu se mai construiesc drumuri, noi vom profita de orice zi cu soare ca să finalizăm reconstrucția tuturor arterelor din municpiul Orhei” a punctat edilul.

Potrivit orheienilor, astăzi, orașuș este de nerecunsocut, drumurile sunt exact ca în Europa, spun locuitorii, care până în prezent erau nevoiți să circule pe drumuri avariate.

În ultimul 6 luni ale anului curent, în municpiul Orhei, au fost reconstruite și modernizate 11 străzi importante.

Modernizarea şi reabilitarea drumurilor din municpiul Orhei, reprezintă o prioritate de bază pentru Primarul Ilan Șor şi echipa acestuia, iar potrivit planului de acţiuni pentru 2017, în muncipiul Orhei vor reperate alte zeci de străzi.

Previous Next
Comentarii: 0  
 
TAGURI