Protestele împotriva semnării Acordului de Asociere cu UE continuă în Chișinău și alte raioane din republică
19 Iunie 2014 11:45
2531 0 Democracy.md
Astăzi socialiștii au continuat șirul acțiunilor de protest împotriva semnării Acordului de Asociere cu UE și pentru organizarea unui referendum național în cadrul căruia poporul să decidă ce viitor își dorește: cu Uniunea Vamală sau cu Uniunea Europeană.

„Acordul de Asociere are circa 1000 de pagini, 7 capitole, esența cărora nu este cunoscută nici de oamenii simpli, nici de majoritatea guvernanților. Acordul de Asociere n-a fost consultat nici cu deputații, nici cu experții, nici cu societatea, astfel Acordul de Asociere a fost parafat ilegal. Mai mult ca atât, Constituția RM clar stipulează că orice întrebare de interes național trebuie consultată cu poporul”, a menționat Vlad Bătrîncea, secretarul executiv al PSRM.
„Acordul este un document de colonizare a Republicii Moldova, regulile economice de joc nu sunt bine studiate. Și dacă ne pomenim că acest Acord nu ne este convenabil, atunci care este procedura de ieșire din acest Acord? Acest mecanism nu este prevăzut de Acordul de Asociere”, a subliniat Oleg Lipschii, membru al Consiliului Republican al PSRM.
Socialiștii au solicitat guvernării să facă o pauză și să consulte poporul înainte de a semna pe data de 27 iunie Acordul menționat.
Proteste similare au loc astăzi și în alte raioane: Ungheni, Florești și Rîșcani, iar recent au avut loc la Bălţi, Comrat, Basarabeasca, Călăraşi, Făleşti, Drochia.

Menționăm că în contextul măsurilor de susținere a vectorului pro-estic de dezvoltare a tarii, Partidul Socialiștilor din Republica Moldova a colectat peste 800 mii de semnături în favoarea Uniunii Vamale.

Comentarii: 0  
 
TAGURI