Cursa feroviară Ungheni-Iaşi va fi anulată
5 Februarie 2018 16:05
Căile Ferate Române (CFR) anunţă o retragere masivă de aproximativ 100 de rute, printre care şi cursa feroviară Iaşi-Ungheni şi Ungheni-Iaşi.

Renunţarea totală, sau pe anumite zile, va intra în vigoare de la 1 martie. Ar fi vorba de destinaţiile nerentabile, cu puţini călători.

Sindicaliştii susţin însă că firmele private de transport feroviar abia aşteaptă să le preia şi acuză conducerea CFR şi ministerul Transporturilor de distrugerea companiei.

De la 1 martie dispar 97 de curse din toată ţara. Cei mai loviţi sunt navetiştii care merg pe rute scurte spre oraşele mari: Galaţi, Iaşi, Timişoara, Craiova, Braşov, Cluj, Alba Iulia şi, desigur, Bucureşti.

Extrem de grav, potrivit sindicaliştilor, este că urmează retragerea din circulaţie a trenului 1745 dintre Bucureşti şi Satu Mare.

Singurul tren care face legătura pe zi între Ardeal şi Bucureşti prin Braşov este Trenul 1745. Acesta pleacă din Gara de Nord la ora 6 dimineaţa şi ajunge peste 14 ore în Satu Mare, parcurge aproape 700 de kilometri. Adică are o viteză medie de 47 de kilometri pe oră.

Comentarii: 0  
 
TAGURI