Un escroc bancar rus, prins pe aeroportul Chişinău. Cui va fi extrădat
12 Februarie 2018 17:00
Pe Aeroportul Internațional Chișinău, polițiștii de frontieră au reținut un cetățean rus dat în căutare internațională de către autoritățile din Elveția, pentru comiterea mai multor infracțiuni cu caracter financiar-bancar.

Bărbatul de 51 de ani a sosit în R. Moldova duminică, cu ruta Moscova-Chișinău.

La controlul trecerii frontierei de stat, acesta a înmânat polițistului de frontieră pașaportul eliberat de autoritățile ruse.

În timpul procesării datelor a fost semnalat un consemn în sistemul informațional integrat al Poliției de Frontieră, ca fiind căutat de INTERPOL.

Cercetările ulterioare au scos la iveală faptul că bărbatul ar fi comis mai multe infracțiuni cu caracter financiar-bancar pe teritoriul Elveției.

Odată ce informațiile preliminare au fost confirmate de către autoritățile elevețiene, polițiștii de frontieră din cadrul Aeroportului Internațional Chișinău au acționat conform procedurilor legale, aplicând măsurile de siguranță ce se impun. Bărbătul a fost reținut și pe numele lui emis un mandat de arest pentru 72 de ore.

În prezent acesta se află în Izolatorul Detenției Preventive al Direcției de Poliție mun. Chișinău, iar în cel mai scurt timp cetățeanul rus urmează a fi extradat, pentru a compărea în fața justiției elvețiene.

Comentarii: 0  
 
TAGURI