OPINIE // Rezoluția înregistrată în Congresul american face praf minciunile Maiei Sandu despre răcirea relațiilor SUA cu Moldova
21 Februarie 2018 18:13
 Declarațiile Maiei Sandu despre o presupusă răcire a relațiilor dintre Moldova și SUA sunt simple minciuni. Dovezi în acest sens sunt aduse de bloggerul Anatolie Chirilov. Într-o postare pe pagina sa, bloggerul confruntă declarațiile liderei PAS cu rezoluția înaintată astăzi în Congresul SUA privind intensificarea parteneriatului Moldova-SUA și susținerea autorităților moldovenești de către americani.

„Ca să-și dea importanță, liderul Partidului Acțiune și Solidaritate a întreprins și ea o vizită în SUA, iar de acolo s-a întors doar cu noi idei de postări pe Facebook, idei redate și la emisiunea de ieri, unde minte grosolan și fără pic de rușine asupra vizitei pe care a avut-o liderul PDM. Totodată și-a permis să facă unele declarații din numele lor (congresmenilor americani – n.r.).

Iată declarațiile Maiei Sandu : Americanii au înțeles mai apoi că au fost prinși într-o capcană și de acum înainte se documentează mai bine și sunt mai atenți în privința persoanelor cu care ar urma să se întâlnească”, a declarat Maia Sandu cu privire la demnitarii americani care au avut întrevederi cu liderul Partidului Democrat”, scrie Anatolie Chirilov.

În continuare bloggerul listează prevederile textului rezoluției publicate astăzi pe site-ul Congresului SUA care contrazic total declarațiile Maiei Sandu și, dimpotrivă, arată deschiderea statului american față de o colaborare mai strânsă cu țara noastră.

Amintim că astăzi pe site-ul Congresului SUA a fost publicat textul rezoluției înaintate de către congresmenii Pete Olson și David Price. Prin acest document legislatorii americani sunt chemați să susțină Guvernul moldovean în continuarea reformelor cruciale pentru dezvoltarea țării. La fel rezoluția accentuează importanța intensificării dialogului strategic dintre cele două țări, mai ales în preajma alegerilor parlamentare care urmează să aibă loc în Moldova, dar și în contextul intensificării activității forțelor ruse în regiune.

Unul dintre autorii rezoluției, Pete Olson, s-a întâlnit în decembrie 2017 cu liderul PDM, Vlad Plahotniuc, cu care a discutat despre consolidarea relaţiilor bilaterale moldo-americane şi activizarea dialogului strategic dintre SUA şi Republica Moldova.

Comentarii: 0  
 
TAGURI