O femeie de 62 de ani a decedat
26 Februarie 2018 15:05
O femeie în vârstă de 62 de ani și-a pierdut viața duminică seara într-un incendiu izbucnit în localitatea Bujor, raionul Hâncești.

Din primele cercetări s-a stabilit că persoana cel mai probabil a decedat după ce un incendiu a izbucnit în locuință. Femeia a fost găsită de localnici decedată, iar salteaua și lenjeria de pat arsă. Intervenția pompierilor nu a fost solicitată întrucât incendiul s-a autostins, iar proprietara a fost depistată mult prea târziu de săteni.

Primele investigații arată că arderea cel mai probabil s-a produs în urma încălcării regulilor de apărare împotriva incendiilor la exploatarea sobei de încălzit.

Potrivit datelor Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) de la începutul anului 2018 din cauza sobelor și coșurilor de fum defecte în Republica Moldova s-au produs 73 de incendii în care au decedat 27 de persoane.

IGSU atenționează oamenii să fie foarte prudenți la utilizarea surselor și instalațiilor de încălzit și să apeleze la specialiști în cazul în care acestea sunt defecte. În caz de situații de risc oamenii sunt îndemnați să apeleze Serviciul 901.

Comentarii: 0  
 
TAGURI