Un deținut al Penitenciarului din Bălți, condamnat pentru escrocherie comisă de după gratii
27 Februarie 2018 11:05
Un deţinut al Penitenciarului din Bălţi a fost condamnat pentru escrocherie în proporţii considerabile, comisă după gratii.

Potrivit probelor administrate de procurori, în iunie 2016, ispăşindu-şi pedeapsa pentru o infracţiune similară, deţinutul a făcut cunoştinţă cu o tânără prin telefon. În continuare, prin înşelăciune şi abuz de încredere, inculpatul i-a comunicat victimei că are nevoie de bani  pentru a se elibera înainte de termen din detenţie.

Astfel, cunoscând că tatăl victimei are aparataj muzical, inculpatul a convins tânăra să-i împrumute aparatajul în valoare de 44.000 de lei, acesta fiind ulterior preluat de o persoană terţă. După ce a înţeles că a fost deposedată de bunuri, tânăra a anunţat oamenii legii.

Fiind audiat de procurori, deţinutul, în vârstă de 21 de ani, şi-a recunoscut pe deplin vinovăţia.

Prin sentinţa Judecătoriei Drochia, sediul Glodeni, inculpatul a fost condamnat la 3 ani de închisoare, iar pedeapsa definitivă fiindu-i stabilită de 6 ani. Prin aceeaşi sentinţă s-a dispus încasarea de la inculpat în folosul părţii vătămate a sumei prejudiciului material cauzat prin infracţiune.

Sentinţa este cu drept de atac.

Comentarii: 0  
 
TAGURI