Pompierii și salvatorii au intervenit în cinci cazuri de deblocare a persoanelor rămase în nămeți
28 Februarie 2018 14:05
 În contextul condițiilor meteo de afară, echipele de salvatori și pompieri din țară au intervenit începând cu dimineața de ieri , la operațiunile de deblocare a mai multor mijloace de transport. În dimineața zilei de ieri , intervenția salvatorilor a fost solicitată în orașul Vulcănești și raionul Căușeni, acolo unde au fost deblocate 4 mașini și un camion, în care se aflau mai multe persoane. În orele după-amiezii, încă trei intervenții de deblocare, au fost înregistrate în orașul Rîșcani și în unele localități din UTA Găgăuzia.

Alte operațiuni ale salvatorilor și pompierilor din țară nu au fost înregistrate, dar echipele sînt pregătite în continuare pentru acordarea ajutorului cetățenilor care vor fi în pericol.

Situația din țară este monitorizată în continuare, fără localități deconectate de la energia electrică și fără drumuri cu dificultăți de circulație și acces. Angajații Administrației de Stat a Drumurilor, în număr de 92, cu 79 unități de tehnică, pe parcursul zilei au lucrat pentru aplicarea a 434 tone de material antiderapant.

Potrivit Serviciului Vamal, postul vamal „Vulcănești” și-a reluat activitatea, după ce autoritățile ucrainene au reușit deblocarea căilor de acces spre punctul de trecere. În continuare, din cauza podurilor de gheață formate peste râul Nistru, rămâne sistată activitatea posturilor vamale de tip debarcader „Cosăuți” și ”Soroca”.

Comentarii: 0  
 
TAGURI