România se apropie de 1.000 de gradinițe reparate în R. Moldova
14 Martie 2018 15:05
În urma unuia dintre cele mai de succes proiecte ale României în Republica Moldova, o nouă grădiniță a fost renovată din banii României pentru copiii basarabeni în localitatea Zastânca, din raionul Soroca.

La eveniment a fost prezent, marți, ambasadorul României la Chișinău, Daniel Ioniță, care de altfel a postat o serie de fotografii pe contul său de Facebook.

România a oferit numai în acest proiect o sumă de 1,6 milioane de lei moldovenești, bani din care au fost reparate au fost efectuate lucrări în interiorul și exteriorul grădiniței, fiind puse geamuri și uși noi. De asemenea, au fost reparate sistemele de apă și canalizare interioară, sistemul electric și cel de ventilare

Copii vor beneficia de acum încolo și de mobilier nou și teren de joacă reamenajat în curtea grădiniței. Pentru renovarea și dotarea grădinițelor din Republica Moldova, Guvernul României a alocat 26 de milioane de euro prin „Programul de asistență tehnică și financiară acordată de Guvernul României pentru instituțiile preșcolare din Republica Moldova”.

Peste 940 de grădințe deja au beneficia de fonduri pentru renovate și dotare la standarde europene prin acest program al României. Astfel, peste două treimi din numărul total al grădinițelor din R. Moldova au fost refacute prin acest proiect românesc.

Comentarii: 0  
 
TAGURI