15 moldoveni ar fi furat 250 de biciclete de lux din Franța și Belgia
20 Martie 2018 13:05
Cincisprezece moldoveni au compărut astăzi în fața justiției franceze, fiind învinuiți de furtul a 250 de biciclete din Val-de-Marne.

Potrivit presei franceze, aceștia ar fi tăiat acoperișurile mai multor magazine pentru a fura bicicletele, apoi le trimiteau în Moldova pentru a fi vândute.

„Afacerea” lor a început în 2014, după un jaf la un magazin din Val-de-Marne. La locul faptei nu au fost găsite alte urme, decât o gaură în acoperiș și douăzeci de biciclete lipsă, în valoare totală de 30.000 de euro.

Anchetatorii francezi su stabilit că infractorii erau dirijați de o grupare infracțională din Moldova. În total, aproape 250 de biciclete au fost furate între perioada anilor 2014 și 2015 din magazine pariziene și din cele din nordul Franței și din Belgia. Valoarea totală a bunurilor furate este estimată la un milion de euro, scrie deschide.md.

Strategia lor de a pătrunde în magazine era aceeași: „Ținteau magazine de lux, le studiau atent, iar a doua zi veneau, pătrundeau  prin acoperiș folosind cârlige de grappling și frânghii având echipe de supraveghere în jurul magazinului atacat. Tăiau acoperișul cu bormașini apoi scoteau de acolo bicicletele cu ajutorul unor funii”, au explicat reprezentanții organelor de anchetă din Franța după arestarea a 13 persoane suspectate în acest caz.

Printre cei 15 inculpați, dintre care patru sunt arestați, se numără șeful regional al rețelei, spărgători și șoferi ai microbuzelor care erau responsabili de dezasamblarea și aducerea bicicletelor în Moldova

Comentarii: 0  
 
TAGURI