Mai multe persoane, luate ostatice într-un supermarket
23 Martie 2018 16:00
Un bărbat a deschis focul asupra unor reprezentanți ai poliției și jandarmeriei în apropiere de localitatea Carcassone, rănind ușor la umăr un jandarm, relatează TVR

Bărbatul a încercat să fugă cu o mașină. Polițiștii l-au urmărit imediat, iar el s-a refugiat apoi într-un supermarket din Trèbes, lângă Carcassonne. Acolo a luat ostatice mai multe persoane, aflate în supermarket.

Poliția a informat că are loc o operațiune în acel loc. Sunt trei elicoptere și aproximativ 200-300 de jandarmi din trupe speciale. Ministrul de Interne a făcut apel la populație să ocolească zona.

Parchetul a informat că bărbatul se revendică a fi un soldat al grupării autointitulate Stat Islamic. Premierul Franței, Édouard Philippe, a spus că operațiunea trebuie privită foarte serios.

S-a vorbit despre posibilitatea ca un negociator să intervină și să discute cu bărbatul. Potrivit unor informații preliminare, citate de ladepeche.fr, un angajat al magazinului a fost lovit de gloanțe. Bărbatul are asupra lui mai multe grenade.

Bărbatul este în vârstă de aproximativ 30 de ani și de se declară susținător al grupării teroriste ISIS.

Comentarii: 0  
 
TAGURI