China îşi va apăra interesele comerciale în faţa Statelor Unite
26 Martie 2018 17:05
Inundații masive în mai multe regiuni din Rusia, după ce zăpada a început să se topească rapid.

China a avertizat Statele Unite că îşi va apăra interesele în domeniul comerţului, după ce Donald Trump a anunţat tarifele pentru importuri de bunuri chinezeşti, comentariile venind dintr-un apel telefonic între vicepremierul Chinei Liu He şi secretarul Trezoreriei SUA Steven Mnuchin.

Liu He, care este consilierul economic principal al preşedintelui chinez Xi Jinping, i-a spus lui Steven Mnuchin că Beijingul este „gata să îşi apere interesele naţionale”, dar speră că „ambele părţi vor rămâne raţionale şi vor lucra împreună”, a informat agenţia oficială de ştiri chineză Xinhua, citează Deschide.md.

Convorbirea telefonică se consideră a fi cel mai înalt nivel de contact dintre cele două guverne de la anunţarea de joi a preşedintelui american Donald Trump a tarifelor.

Potrivit surselor citate, vicepremierul chinez a acuzat de asemenea SUA că a încălcat regulile de comerţ internaţional, după ancheta asupra practicilor chineze de proprietate intelectuală.

Donald Trump şi-a anunţat intenţiile de a impune taxe de până la 60 de miliarde de dolari (42,5 miliarde de lire sterline) de mărfuri din China, acuzând China de furtul de proprietate intelectuală. Anunţul a afectat pieţele bursiere globale şi a amplificat temerile legate de un război comercial.

Comentarii: 0  
 
TAGURI