Ministrul Apărării, Eugen Sturza, a efectuat o vizită de lucru în garnizoana Bălţi
30 Martie 2018 12:34
Ministrul Apărării, Eugen Sturza, a efectuat o vizită de lucru în garnizoana Bălţi, în cadrul căreia a vizitat trei subdiviziuni ale Armatei Naţionale şi a participat la şedinţa de bilanţ a Marelui Stat Major, desfăşurată în Brigada de Infanterie Motorizată „Moldova”.

În cadrul activităţii de totalizare a Marelui Stat Major pentru primul trimestru, la care au fost prezenţi comandanţii de unităţi militare şi corpul de comandă al armatei, Eugen Sturza a menţionat că reforma instituţiei de apărare cu accent pe profesionalizarea armatei este prioritatea conducerii Ministerului Apărării la ora actuală.

„Ne dorim să creştem capacitatea de apărare a Republicii Moldova şi putem realiza acest obiectiv cu militari profesionişti, ofiţeri, subofiţeri, sergenţi şi soldaţi care să fie bine instruiţi, pregătiţi, echipaţi şi interoperabili cu militarii altor ţări. Iată de ce, avem obligaţia să ne implicăm toţi — fiecare pe domeniul său de responsabilitate — ca să realizăm acest deziderat. Va fi în beneficiul armatei şi în beneficiul ţării”, a spus Eugen Sturza.

Totodată, ministrul Apărării a vizitat filiala spitalului Clinic Militar Central din municipiul Bălţi, unde a discutat cu personalul medical şi a luat cunoştinţă decondiţiile de spitalizare, utilajul medical şi tehnica din dotarea instituţiei.

De asemenea, Eugen Sturza a inspectat Baza de păstrare a combustibilului a Armatei Naţionale şi filiala depozitului central alimentar.

La finalul vizitei, Ministrul Apărării le-a solicitat comandanţilor de subdiviziuni să întreprindă măsuri pentru soluţionarea problemelor identificate.

În anul curent, în Armata Naţională au fost desfăşurate controale în Baza de mentenanţă şi Divizionul 1 al Regimentului de Rachete Antiaeriene, dislocate în Băcioi, Batalionul 6 antiaerian din Dănceni şi Batalionul 4 antiaerian al Regimentului de Rachete Antiaeriene din Căuşeni.

Comentarii: 0  
 
TAGURI