Măsuri sporite de securitate în perioada sărbătorilor. Peste 6000 de angajați ai MAI vor supraveghea ordinea publică în Noaptea Învierii
5 Aprilie 2018 19:31
Peste 6000 de angajați MAI vor fi antrenați în măsurile de menținere a ordinii publice și a securității antiincendiare, asigurarea securității în traficul rutier, fluidizarea traficului la frontierele de stat și nu doar, iar la necesitate acest număr va fi suplinit.

Despre acest lucru a fost anunţat în cadrul unui briefing de presă, organizat de ministrul Alexandru Jizdan, împreună cu şefii de servicii ai MAI.

Ministrul a menționat despre faptul că peste 2600 de angajați ai Poliției Naționale vor fi antrenați pentru asigurarea și menținerea ordinii publice la peste 1300 de biserici, iar peste 2400 în preajma cimitirelor. Totodată, pe traseele naționale vor activa mai multe echipaje ale Inspectoratului Național de Patrulare dar și mai multe echipaje ale serviciilor de reacționare operativă în situațiii de urgență.

Pentru a oferi suport poliției, dar și pentru sporirea gradului de securitate, carabinieriii din cadrul DTC vor fi prezenți în spațiile publice, la acțiunile organizate în noaptea învierii. La fel, pentru  menținerea securității antiincendiare și angajații IGSU vor fi la datorie. Astfel, vor fi mobilizați peste 600 de pompieri cu peste 200 de autospeciale de intervenție în caz de incendii.

Inspectoratul General al Poliției de Frontieră va asigura fluidizarea traficului la frontierele de stat, pentru ca cetățenii care se întorc de sărbători acasă sau pleacă în vacanță să treacă ușor și fără rețineri controlu. Astfel, a fost instituit controlul relaxat la frontieră, atât pe sensul de intrare, cât și pe cel de eșire din țară, iar pentru călătorii care au cu ei copii minori sau persoane cu nevoi speciale traversarea va fi privilegiată.

Angajații Ministerului Afacerilor Interne vor fi alături de cetățeni, iar pentru excluderea unor incidente neplăcute îndemnăm oamenii să dea dovadă de un comportament civilizat, să nu fie parte a conflictelor, să nu admită încălcarea unor norme de securitate la domiciliu, să fie mai prudenți cu focul deschis și în cazul situațiilor de risc să apeleze la numărul 112.

Comentarii: 0  
 
TAGURI