VIDEO // Palatul din Chișinău în care locuiește Andrei Năstase și pe care îl ascunde după numele mamei sale
10 Aprilie 2018 15:26
Candidatul partidului „Platforma Demnitate și Adevăr” la funcția de primar al Chișinăului, Andrei Năstase, deține mai multe proprietăți de lux, pe care le ascunde pe numele rudelor sale. Averea lui Năstase a fost scoasă la iveală de către Ziarul de Gardă încă în 2016, iar de atunci nimic nu s-a schimbat.

Jurnaliștii de la Ziarul de Gardă au descoperit că imobilul luxos din orașul Codru în care locuiește Năstase este, de fapt, scris pe numele mamei sale, Anna, care trăiește într-o casă simplă din satul Mândrești, raionul Telenești.

„Oficial, conform datelor cadastrale, imobilul valorează 2,23 milioane de lei şi are o suprafaţă de 156 m. p., deşi în realitate este mult mai spaţios. Preţul de piaţă al casei este şi el de câteva ori mai mare decât valoarea sa cadastrală. Un asemenea imobil, în zonă, este vândut cu sume cuprinse între 6 şi 7 milioane de lei. Mama lui Andrei Năstase a intrat în posesia terenului în 2012, şi a reuşit construcţia casei în doar doi ani. Din 2010, Andrei, împreună cu soţia sa, Angela, mai deţin o încăpere de 31 m. p. pe str. Grădescu din capitală, iar până în 2012, Andrei Năstase a avut şi un apartament de 51 m.p. pe str. Hristo Botev, tot din Chişinău, după care l-a vândut”, scrie Ziarul de Gardă.

Jurnaliștii au descoperit în declarația sa de avere și alte proprietăți. Este vorba despre în jur de 10 imobile. O altă întrebare a stârnit și sursele de venit ale candidatului PPDA. Astfel, în perioada 2009-2013, acesta a primit circa 200 mii euro dintr-o firmă înregistrată în zona off-shore, bani expediați pe numele mamei sale și a căror proveniență Năstase nu a explicat-o.

„Presa a scris că Andrei Năstase ar fi beneficiat, în perioada 2009—2013, de o sumă de aproape 200 de mii de euro transferaţi de către o firmă străină, înregistrată într-o zonă off-shore, pe conturile mamei, respectiv, soacrei politicianului. Cel puţin în R. Moldova, nici unul din membrii importanţi ai familiei Năstase nu deţine firme”, scrie Ziarul de Gardă.

Liderul PPDA deţine un Mercedes-Benz S 350, pe care anterior menţiona că-l foloseşte soţia sa, Angela, în Germania, şi un Nissan Maxima.

Comentarii: 0  
 
TAGURI