Politolog: Principalul handicap al Platformei DA este că Andrei Năstase nu a avut până acum experienţă în administraţia municipalităţii
11 Aprilie 2018 14:08
Lipsa experienței în administrația locală l-ar putea costa înfrângerea în alegeri pe candidatul PPDA la funcția de primar al capitalei, Andrei Năstase. Opinia aparține politologului Dionis Cenușă care crede că cele mai multe șanse în această lupte le are actualul primar interimar, Silvia Radu, și candidatul PSRM, Ion Ceban.

„Între ei va fi principala bătălie pentru fotoliu. Principalul handicap al Platformei DA, care va contracandida împotriva lui Ion Ceban, propus de socialişti, este că Andrei Năstase nu a avut până acum experienţă în administraţia municipalităţii. Pentru Platforma DA acest handicap ar putea însemna pierderea alegerilor”, a declarat Dions Cenușă într-un interviu pentru Europa Liberă.

În acest context, politologul consideră că locuitorii capitalei vor prefera „ofertele electorale” venite din partea Silviei Radu și Ion Ceban. Primarul interimar va veni cu o agendă depolitizată și pragmatică, axată pe problemele capitalei, iar Ion Ceban – cu idei politizate, însă cu experiența vastă pe care o are în Consiliul Municipal.

„Ei doi vor fi mai atractivi pentru electorat din perspectiva înţelegerii problemelor şi propunerea unor soluţii, fie soluţii mai pragmatice, cum e în cazul Silviei Radu care încearcă să se detaşeze de influenţe politice, fie soluţii politizate care până acum au fost propuse de socialişti în frunte cu Ion Ceban”, concluzionează politologul Dionis Cenușă.

Comentarii: 0  
 
TAGURI