Un angajat al Serviciului de Informaţii şi Securitate face parte din echipa de conducere a partidului lui Năstase. Cine este acesta
18 Aprilie 2018 14:58
Un angajat al Serviciului de Informaţii şi Securitate face parte din echipa de conducere a Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr, condus de Andrei Năstase. Portalul telegraph.md scrie că personajul în cauză se numeşte Tihon Zaraf şi este colonel în rezervă al SIS.

Potrivit sursei citate, Zaraf a ajuns în Platforma DA pe filiera Partidului „Forţa Poporului”, formaţiune condusă de Nicolae Chirtoacă, despre care presa a scris că ar fi fost ofiţer al Direcţiei Spionaj al Armatei Sovietice (GRU). Partidul lui Chirtoacă a participat la alegerile parlamentare din 2014. „Printre primii care s-au înscris în cursa din 2014 au fost cei din formaţiunea „Partidul Forţa Poporului”. Colonelul Tihon Zaraf având atunci funcţia de secretar general, dar şi numărul patru pe lista electorală”, scrie telegraph.md.

„Revenind în istoria partidului „Forţa Poporului”, îl regăsim în frunte pe ex-ambasadorul Republicii Moldova în Statele Unite ale Americii, Nicolae Chirtoacă. O prezenţă actuală obişnuită în platourile Jurnal TV, dar blamat în trecut de ziarul lui Val Butnaru. Într-o ediţie „Jurnal de Chişinău”, din 2009, despre Chirtoacă se scria că ar fi făcut parte din cei 47 de spioni sovietici expulzaţi de la Ambasada URSS din Franţa în 1983. De asemenea, jurnaliştii nu s-au sfiit să scrie că anume el a fost şi angajat al GRU”, notează portalul citat.

Telegrah.md developează şi modul în care Tihon Zaraf a ajuns în conducerea Partidului Platforma DA. „În decembrie 2015, apare formaţiunea politică „Platforma Demnitate şi Adevăr”. Dar, nu oricum, ci este bazat pe fundamental celor de la „Forţa Poporului”. Agentul GRU, Chirtoacă, îi predă ştafeta lui Andrei Năstase. Dacă acesta s-a retras din cursă, atunci, Năstase, până în prezent, ţine alături un al agent rus, acelaşi Zaraf Tihon, care, şi în partidul lui Năstase, ocupă funcţia anterioară, cea de secretar general”, scrie telegraph.md.

În cadrul conferinţei de presă de astăzi, liderul PPDA a evitat să răspundă la întrebarea ce caută un ofiţer de securitate în formaţiunea pe care o conduce.

Comentarii: 0  
 
TAGURI