Pavel Filip, la întrevederea cu Aleksandr Lukașenko: „Belarus este un partener de încredere al Republicii Moldova”
19 Aprilie 2018 15:43
Belarus este un partener de încredere al Republicii Moldova, iar cele două state cooperează intens în mai multe domenii. Premierul moldovean Pavel Filip a făcut această declaraţie în cadrul unei conferinţe de presă, susţinută împreună cu liderul de la Minsk, Aleksandr Lukaşenko, aflat în vizită la Chişinău.

„Aceste relaţii se bazează pe pragmatism, pe proiecte concrete. Unele dintre acestea au fost deja realizate, altele sunt în stadiu de realizare”, a precizat premierul moldovean.

Pe lângă proiectele deja implementate, cum ar fi asamblarea troleibuzelor din Belarus sau cele din domeniul agrar, Pavel Filip s-a referit şi la planurile de viitor în relaţiile dintre cele două state. “Vorbim despre posibilitatea deschiderii unei rute avia Chişinău-Minsk. Am vorbit şi despre posibilitatea unei linii de producere a medicamentelor belaruse în Republica Moldova. Toate celelalte proiecte urmează să fie discutate pe platforma comisiei interguvernamentale, care se va reuni în iunie. Avem o prietenie adevărată, testate în timp”, a precizat premierul moldovean

Şi liderul de la Minsk a confirmat că Republica Moldova şi Belarus sunt parteneri de încredere. „Am creat un fundament între statele noastre. Nu avem nicio problemă. Ambele ţări sunt parteneri de încredere”, a precizat Aleksandr Lukaşenko.

Preşedintele Belarus a mai spus că ţara sa va continua să importe masiv produse agricole din Republica Moldova.

„Belarus este un importator mare al produselor agricole din Republica Moldova. Daca aveti dorinţa să prelucraţi produsele moldoveneşti în Belarus şi să le vindeţi în alte ţări, veniţi, noi vă vom susţine”, a specificat Aleksandr Lukaşenko. „I-am zis lui Pavel Filip că iubesc Moldova, la fel ca şi Belarus. Este ceva legat de tinereţea mea”, a conchis liderul de la Minsk.

Comentarii: 0  
 
TAGURI