Chiril Gaburici: „Industria constructoare de mașini are viitor mare în Republica Moldova”
21 Aprilie 2018 21:39
Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, a vizitat mai multe întreprinderi din UTA Găgăuzia, unde a discutat cu angajații și șefii acestora despre reformele inițiate pentru dezvoltarea climatului de afaceri, atragerea investițiilor în regiune, dar și despre provocările pe care le au în activitate.

 

Prima vizită, Chiril Gaburici a făcut-o la întreprinderea „Bastractor”, care se ocupă cu asamblarea tractoarelor de seria „Belarus” în Republica Moldova. Compania furnizează o gamă completă de servicii: de la producerea, vânzarea şi completarea cu utilaje suspendate până la deservirea tehnică şi livrarea tractoarelor „Belarus”. Anul trecut, compania a asamblat circa 40 de tractoare și intenționează să extindă numărul acestora până la 80 pe an.

 

Ministrul Economiei și Infrastructurii a apreciat activitatea și dorința conducerii „Bastractor” de a extinde volumul de producție și de a diversifica serviciile pe care le prestează. De asemenea, ministrul Gaburici a remarcat faptul că   întreprinderea implică în activitate și studenții de la școlile profesionale.

„Reieșind din activitatea dumneavoastră, săptămâna viitoare voi discuta cu vicepremierul Republicii Belarus despre o colaborare mai strânsă și despre dezvoltarea relațiilor în domeniul producerii utilajelor agricole. Datele demonstrează că industria constructoare de mașini are viitor mare în Republica Moldova. Domeniul automotive crește vertiginos și trebuie să asigurăm condițiile necesare pentru dezvoltarea acestei industrii”, a menționat Chiril Gaburici.

 

În vizita sa în UTA Găgăuzia, ministrul mers și la întreprinderea „TRANS OIL” - lider în producția de ulei vegetal, în regiunea de sud a Moldovei. Capacitatea de producție este de 150 de mii de tone pe an. Uleiul este vândut atât pe piața internă, cât și pe piața Uniunii Europene. Compania are aproximativ 300 de angajați.

 

„TransTest” este o altă întreprindere vizitată astăzi de ministrul Economiei și Infrastructurii. În prezent, compania produce semințe, arahide, semințe de dovleac, fistic și porumb prăjit. Una dintre noile direcții ale companiei este producția de lavaș.

 

Ministrul Gaburici a vizitat și complexul turistic tradițional „Gagauz Sifrasi”, din localitatea Congaz, menționând că dezvoltarea și promovarea turismului este o prioritate a Ministerului Economiei și Infrastructurii.

 

În cadrul discuțiilor cu antreprenorii, Chiril Gaburici a dat asigurări că Ministerul Economiei și Infrastructurii depune toate eforturile pentru a simplifica activitatea agenților economici și pentru a dezvolta un climat de afaceri atractiv.

Comentarii: 0  
 
TAGURI