VERDE pentru mașinile transnistrene în UE
24 Aprilie 2018 14:05
Negociatorii Chișinăului și Tiraspolului în dosarul transnistrean au ajuns, luni seară, la un acord privind un mecanism de admitere a autovehiculelor din regiunea transnistreană în traficul internațional, cu anumite condiții.

„Este vorba despre autoturismele persoanelor fizice care vor putea circula în Europa, nu și despre transportatori (de mărfuri -n.r.)”, a declarat pentru EvZ Moldova, comunicatorul din cadrul Biroului de Reintegrare, Anatolii Donu.

El a mai oferit și câteva detalii despre cum ar urma să arate aceste noi plăcuțe care să permită mașinilor din regiunea transnistreană să circule în spațiul UE.

Mecanismul convenit între părți nu reglementează activitatea unităților de transport ce desfășoară activitate comercială. Astfel, mașinile companiilor din Transnistria care transport mărfuri în UE o vor face ca până în prezent.

„Plăcuțele pentru mașinile din regiunea transnistreană vor fi ca și cele din Republica Moldova, cu trei litere și trei cifre și cu insigna Republicii Moldova”, ne-a mai spus reprezentantul Guvernului.

El a mai adăugat că, cel mai probabil, măsura va fi aplicată în viitorul cel mai apropiat.

Negocierile pe acest subiect au avut loc, luni, la sediul OSCE în Republica Moldova în cadrul unei noi ședințe a grupurilor de lucru pentru dezvoltarea transportului auto și infrastructurii drumurilor, cu participarea reprezentanților politici în procesul de negocieri pentru reglementarea transnistreană din partea Chișinăului și Tiraspolului, Cristina Lesnic și Vitalii Ignatiev, și a partenerilor internaționali din cadrul formatului de negocieri „5+2”.

Comentarii: 0  
 
TAGURI