Chiril Gaburici: „Recomand șefilor ANTA să își facă meseria la soluționarea definitivă a problemei transportului din Bulboaca”
25 Aprilie 2018 16:39
La o săptămână de la inspecția drumului principal din satul Bulboaca, raionul Anenii Noi, ministrul Economiei și Infrastructurii a venit astăzi cu noi indicații către instituțiile responsabile, pentru a soluționa definitiv problema camioanelor care circulă prin localitate.

Chiril Gaburici a cerut Agenției Naționale Transport Auto (ANTA) să instaleze, la intrarea în satul Bulboaca, un cântar de control permanent, pentru verificarea greutății pe axă a mașinilor de mare tonaj, pentru a nu permite accesul în localitate a camioanelor care depășesc greutatea de 12 tone.

De asemenea, a fost identificată o porțiune de drum pe care pot circula camioanele. Ministrul Economiei și Infrastructurii a rugat ajutorul Inspectoratului Național de Patrulare, pentru a redirecționa camioanele pe traseul identificat – M-5 (E-58).

Totodată, Chiril Gaburici a indicat Administrației de Stat a Drumurilor să efectueze lucrările de reparație a drumului de ocolire Bulboaca, respectând termenii contractuali – până la sfârșitul lunii august, pentru a degaja traficul pe aceste porțiuni de drum.

Săptămâna trecută, ministrul Economiei și Infrastructurii a sesizat problema circulației camioanelor de mare tonaj care traversează localitatea Bulboaca.

Chiril Gaburici a dat indicații responsabililor de la ANTA să monitorizeze traficul rutier și să aplice amenzi conducătorilor auto care nu respectă indicatoarele rutiere.

Potrivit informațiilor, timp de o săptămână, inspectorii ANTA au întocmit 7 procese-verbale și a aplicat amenzi în valoare totală de 25 640 lei. Cea mai mare amendă a fost de 11 500 lei.

Comentarii: 0  
 
TAGURI