Mașinile transnistrene vor fi înregistrate în Registrul de Stat al RM
25 Aprilie 2018 20:36
Premierul Pavel Filip se declară mulțumit de decizia protocolară cu privire la înregistrarea mașinilor, semnată ieri de Chișinău și Tiraspol. Documentul prevede că maşinile din regiunea transnistreană, care nu desfășoară activități comerciale, vor primi plăcuțe neutre și vor fi admise în traficul international, începând cu 1 septembrie. 

În opinia lui Pavel Filip, acesta este un pas concret în direcţia reintegrării ţării.

“Multumesc echipei care a lucrat intens. Este pentru prima dată când Republica Moldova va controla înmatricularea maşinilor din această regiune. Ele vor fi înregistrate în Registrul de Stat al Republicii Moldova şi acest lucru în regiunea transnistreană o vor face funcţionarii de la Chişinău. Dincolo de plăcuţele de înmatriculare vor fi eliberate şi certificatele de înmatriculare, la fel cu inscripţia MD. Acesta este un exemplu care demonstrează faptul cum noi ne ţinem de cuvânt pentru că şi plăcuţele de înmatriculare au fost unul din angajamentele luate în anul trecut în cadrul negocierilor în Formatul 5+2 de la Viena”, a declarat Pavel Filip, la şedinţa de astăzi a Guvernului.

Potrivit documentului citat, mijloacele de transport vor avea plăcuțe auto neutre, cu numere de înmatriculare format din trei litere și trei cifre, și un pașaport tehnic conform cerințelor Convenției de la Viena privind circulația internațională.

Comentarii: 0  
 
TAGURI