Clubul de dans sportiv „Codreanca” aniversează 45 de ani de la fondare. La eveniment au participat sportivi din 41 de țări
2 Mai 2018 13:33
Membrii clubului de dans sportiv „Codreanca” au marcat 45 de ani de activitate aşa cum ştiu ei mai bine - prin dans. Evenimentul s-a desfăşurat la Palatul Republicii din capitală, în cadrul Campionatului Mondial de Dans Sportiv, Junior II.

Cu acest prilej, ministrul Monica Babuc le-a acordat antrenorilor Petru și Svetlana Guzun Diploma Guvernului de gradul I și Diploma de onoare a Ministerului Educației, Culturii și Cercetării.

Secretarul de stat al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, Angela Cutasevici, a felicitat Clubul de dans sportiv ,,Codreanca” cu ocazia aniversării a 45 de ani de la fondare.

„Codreanca a scris pagini de aur în istoria sportului și a culturii naționale, pentru că dansul sportiv mai este și o artă interpretativă, o reprezentare artistică. Este incredibil cum un colectiv de dans sportiv, condus de virtuoșii Petru și Svetlana Gozun, poate nu doar să existe timp de 45 de ani, dar și să devină un etalon și să fie aplaudat în cadrul celor mai prestigioase competiții sportive, inclusiv acasă, în Republica Moldova, unde au fost organizate numeroase campionate europene și mondiale la dans sportiv”, a menționat Angela Cutasevici.  

Clubul Sportiv de Dans „Codreanca” a fost fondat în anul 1973. În 1978 „Codreanca” a primit denumirea de colectiv „popular”, iar în 1988 i-a fost acordat titlul onorific de Colectiv Emerit al Republicii Moldova. Din anul 1989 a participat la toate campionatele europene şi mondiale de dans sportiv din partea URSS, iar din septembrie 1991 reprezintă Republica Moldova.

Clubul Sportiv de Dans „Codreanca” este câștigător a mai multor competiții naționale și internaționale de dans sportive.

Totodată, la Palatul Republicii, s-a desfășurat Campionatul Mondial Junior II 10 dansuri la care au participat sportivi din 41 de țări: Austria, Belgia, Bulgaria, Canada, Cehia, Finlanda, Federația Rusă, Georgia, Germania, Olanda, Republica Moldova, Spania, SUA, Suedia, Turcia etc. 

Comentarii: 0  
 
TAGURI