Sentinţă mai aspră pentru șoferul VAZ-ului care a spulberat un cărucior cu un copil la Ștefan Vodă
4 Mai 2018 13:05
La insistența procurorilor, șoferul VAZ-ului care a spulberat, în vara anului trecut, un cărucior cu un copil la Ștefan Vodă, a fost condamnat la o pedeapsă mai aspră. Cazul a avut loc în seara zilei de 20 august a anului trecut, când inculpatul, fiind în stare de ebrietate și fără a deține permis de conducere, se deplasa la volanul unui VAZ pe strada centrală din satul Brezoaia. La un moment dat, acesta a pierdut controlul asupra volanului și a intrat pe contrasens, spulberând un cărucior, care se afla lângă acostament.

 

Tragedia s-a produs chiar sub ochii mamei copilului, care stătea de vorbă cu o consăteancă la poartă.

 

Copilul de 4 luni, care se afla în cărucior, a decedat în drum spre spital, iar expertizele dispuse de procurori au concluzionat că traumatismele grave, cauzate micuțului sunt în legătură cauzală directă cu survenirea decesului.

 

Imediat după impact, șoferul, în vârstă de 20 de ani, a părăsit locul accidentului, lăsând automobilul în stradă, deplasându-se la domiciliul său din același sat. La scurt timp, șoferul a fost reținut, iar în urma testării alcooscopice s-a dovedit că acesta avea concentrația de alcool de 1,12 mg/l în aerul expirat.

 

Inculpatul și-a recunoscut integral vina.

 

La începutul acestui an, magistrații de la Judecătoria Căușeni, sediul Ștefan Vodă, l-au condamnat la 4 ani închisoare, cu ispășirea pedepsei în penitenciar de tip deschis, cu privarea de dreptul de a conduce mijloace de transport pe un termen de 5 ani, acesta fiind luat sub strajă din sala de judecată. Concomitent, instanța a dispus încasarea, din contul inculpatului, în beneficiul succesorului părții vătămate, a unui prejudiciu moral și material în mărime de 115.000 lei.

 

Procuratura a contestat această sentință pe motivul blândeței pedepsei, iar recent, Colegiul penal al Curții de Apel Chișinău a admis apelul declarat de procuror și a emis o nouă hotărâre, prin care inculpatul a fost condamnat la 5 ani și 6 luni închisoare, cu privarea de dreptul de a conduce mijloace de transport timp de 4 ani, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip semiîchis.

 

Decizia Curții de Apel este executorie, însă poate fi supusă recursului la Curtea Supremă de Justiție.

Comentarii: 0  
 
TAGURI