Pavel Filip, despre Programul „Prima casă 2”: Bugetarii vor putea să-și cumpere locuință la jumătate de preț
16 Mai 2018 16:31
Programul „Prima Casă 2”, care prevede că statul va compensa o parte din creditul ipotecar pentru bugetari, trebuie să fie aprobat în cel mai scurt timp. Declarația a fost făcută de către premierul Pavel Filip la începutul ședinței Guvernului.

„A fost expusă spre consultări dezvoltarea programului Prima Casă. Este vorba de programul pe care îl numim Prima Casă 2. Cei care vor dori să-și cumpere o locuință, să beneficieze de jumătate de cost a locuinței din partea statului. Dacă vom avea o capacitate financiară mai sporită, și acest program, da și altele vor fi dezvoltate. Să parcurgem mai repede consultările, ca să fie aprobat” , a declarat Pavel Filip.

Scopul Programului „Prima Casă 2” este atragerea tinerilor la muncă în sectorul public, a declarat și secretarul de stat din cadrul Ministerului Finanțelor, Ion Chicu, în cadrul emisiunii Tema Zilei, de la Canal 2. Potrivit lui Chicu, compensațiile din partea statului în cadrul acestui proiect urmează să fie acordate deja din data de 1 iunie 2018.

Amintim că programul Prima Casă 2, care a primit suport politic din partea Partidului Democrat din Moldova, prevede că statul va achita jumătate din creditul luat pentru procurarea apartamentului, iar bugetarii vor trebui să plătească cealaltă jumătate şi dobânzile.

Comentarii: 0  
 
TAGURI