Copiii din Cahul, în vizită la Parlament
29 Mai 2018 19:30
Un grup de copii a vizitat Parlamentul, la invitația Președintelui Parlamentului Andrian Candu. Copiii sunt elevi la școala primară – grădiniță „Alexandru Donici” din Cahul și au fost invitați de Speaker, la începutul lunii mai, atunci când Andrian Candu a efectuat o vizită de lucru la Cahul.

Copiii au văzut pentru prima dată Parlamentul, fiind curioși să afle răspunsuri la mai multe întrebări legate de munca deputaților în Parlament, istoricul instituției legislative și procesul legislativ. Au vizitat muzeul Parlamentului și Sala Europei, iar în sala de ședințe plenare au discutat cu Președintele Parlamentului. L-au întrebat cum arată o zi de muncă, cum își petrece timpul liber, ce activități avea în copilărie, cum arătau vacanțele sale, dar și ce va face după ce îi va expira mandatul de deputat.

Speakerul le-a spus că este legat sufletește de sudul țării, deoarece bunicii săi erau din Cahul, iar, în copilărie, vacanțele și le petrecea în satul bunicilor. Andrian Candu le-a mai spus că niciodată n-a visat să ajungă președinte al Parlamentului și că ar vrea să petreacă mai mult timp cu familia.

Președintele Parlamentului le-a dat și sfaturi copiilor care își doresc să ajungă deputați sau miniștri. ”Să fiți responsabili și să învățați pentru a crește și a deveni buni specialiști. Să citiți mult și să cunoașteți cel puțin două – trei limbi străine!”,  a fost îndemnul Președintelui Parlamentului.

La finalul discuțiilor, copiii au simulat o procedură de vot, prin care au decis unanim ca vacanța mare să înceapă pe data de 1 iunie.

Vizita la Parlament a elevilor de la școala primară – grădiniță „Alexandru Donici” din Cahul a avut loc în contextul Zilei copiilor și a încheierii anului de studii 2017-2018.

Comentarii: 0  
 
TAGURI