Cinci ani de închisoare cu suspendare pentru accidentarea mortală a unui pieton
11 Iunie 2018 12:50
Conducătorul auto, care la începutul acestui an a lovit mortal cu mașina un pieton la Florești și a părăsit locul accidentului rutier a fost condamnat la 5 ani închisoare, cu suspendarea condiționată a executării pedepsei pe un termen de probă de 5 ani. Sentința a fost dictată de Judecătoria Soroca, sediul Florești, fiind contestată deja de procurori care o consideră prea blândă.

Tragedia s-a produs în seara zilei de 17 ianuarie curent, pe strada centrală din orașul Florești. Deplasându-se la volanul unui Volkswagen Golf, inculpatul nu a adaptat viteza la condițiile de drum, pe un carosabil acoperit cu polei, tamponând un pieton care tocmai traversa strada. Cu toate acestea, inculpatul și-a continuat drumul, părăsind locul accidentului rutier și lăsând victima în primejdie, care, urmare a vătămărilor grave primite, a decedat.

Procurorii consideră verdictul primei instanțe prea blând pentru „încălcarea regulilor de securitate a circulației sau de exploatare a mijloacelor de transport de către persoana care conduce mijlocul de transport”, „părăsirea locului accidentului rutier” și „lăsarea în primejdie” și anunță că au contestat deja sentința, insistând pe condamnarea inculpatului la o pedeapsă reală cu închisoare.

Comentarii: 0  
 
TAGURI