Aproape 100 de tineri au devenit specialiști în domeniul securității frontierei
18 Iunie 2018 15:00
Aproape 100 de tineri specialiști pregătiți la Centrul de Excelență în Securitatea Frontierei și-au primit astăzi insignele de absolvent. Este a zecea promoție de la înființarea instituției de învățământ. În mesajul de felicitare adresat viitorilor polițiști de frontieră, premierul Pavel Filip a spus că meseria aleasă este dintre cele mai responsabile, întrucât constă în asigurarea securității cetățenilor.

Pavel Filip a remarcat în cadrul ceremoniei contribuția Poliției de Frontieră la obținerea regimului liberalizat de vize cu UE, acum patru ani. Un alt proiect important la care își aduc contribuția polițiștii de frontieră este deschiderea punctelor de control comun moldo-ucrainean, fapt ce a permis preluarea, pentru prima dată de la independență, a controlului pe segmentul transnistrean. „Republica Moldova trebuie să își poată controla integral frontiera. Pentru țara noastră aceasta este o necesitate, nu o opțiune”, a declarat Pavel Filip.

Pentru aportul la dezvoltarea instituției și cu prilejul aniversării a 26-a de la crearea Poliției de Frontieră, premierul a oferit nouă diplome ale Guvernului angajaților cu merite deosebite în activitate.

Centrului de Excelență în Securitatea Frontierei este unica instituție de învățământ profesional tehnic din Republica Moldova care pregătește specialiști calificați în domeniul supravegherii şi controlului frontierei de stat.

 
Comentarii: 0  
 
TAGURI