Pătrundeau pe timp de noapte în case: Doi bărbați, reținuți pentru jaf
26 Iunie 2018 11:05
Doi bărbați de 26 și respectiv 52 de ani, domiciliați în raioanele Râșcani și Fălești, au fost reținuți, fiind suspectați de jaf și furt din locuințe. Anterior, aceștia au fost condamnați pentru infracțiuni similare și tâlhărie.

Potrivit oamenilor legii, timp de o lună, suspecții au săvârșit un furt dintr-o locuință din satul Sadovoe, mun. Bălți și un jaf din satul Corjăuți, raionul Briceni.

Suspecții pătrundeau în locuințe pe timp de noapte prin deteriorarea geamurilor, echipați cu mănuși și cu fața acoperită cu măști, aplicau forța fizică asupra victimelor, cauzându-le vătămari corporale ușoare. Ulterior,  sustrăgeau din locuință mijloace financiare și diferite obiecte de preț (obiecte din aur, armă de vânătoare, pistol, notebook, ceasuri de mână).

Prejudiciul cauzat victimelor constituie 160.000 de lei.

Suspecții au fost reținuți la începutul lunii iunie, fiind audiați de poliție, bărbații își recunosc vina pentru săvârșirea infracțiunilor. La domiciliile acestora, au fost depistate și ridicate o mare parte din bunurile sustrase și obiectele care au fost folosite la comiterea infracțiunilor. 

Suspecții sunt arestați pentru 30 de zile. Persoanele culpabile de „Furt” și „Jaf”, se pedepsesc cu  închisoare de la 2 la 7 ani. 

 

Comentarii: 0  
 
TAGURI