Sondajele la ieşirea de la vot îl indicau luni pe Andres Manuel Lopez Obrador câştigător la alegerile prezidenţiale din Mexic
2 Iulie 2018 18:00
Lopez Obrador, în vârstă de 64 de ani, ar urma să fie primul şef de stat din Mexic cu orientare de stânga din ultimele decenii. El a promis în campania electorală că va reduce dependenţa economică a ţării de Statele Unite.

Confirmarea rezultatelor ar însemna o înfrângere răsunătoare pentru Partidul Revoluţionar Instituţional al actualului preşedinte, Enrique Pena Nieto, care a condus Mexicul timp de 77 de ani din ultimii 89, apreciază Reuters. Candidatul formaţiunii de guvernământ, Jose Antonio Meade, a recunoscut deja că votul nu i-a fost favorabil şi a afirmat că Lopez Obrador va avea răspunderea formării următorului executiv. Potrivit sondajelor, Meade - cu 18-26% - nu a fost nici măcar al doilea în preferinţele electoratului, fiind întrecut şi de centristul Ricardo Anaya, care a obţinut 23-27% din voturi.
Rezultatele preliminare conform unei numărători rapide a voturilor urmează să fie anunţate la miezul nopţii, după ora locală (04.00 GMT). Marja de eroare a acestei estimări este de 0,5 procente.

Comentarii: 0  
 
TAGURI