Marea Britanie: Femeia contaminată cu neurotoxina Noviciok a murit
8 August 2018 13:00
 Femeia contaminată cu agentul neurotoxic Noviciok şi internată la Salisbury (în sudul Angliei) a încetat din viaţă duminică seară, a anunţat poliţia din Marea Britanie care a deschis o anchetă pentru crimă.Dawn Sturgess, în vârstă de 44 de ani, a murit la spitalul din Salisbury unde fusese internată, starea sa find critică din 30 iunie, relatează digi24.ro. Starea celeilalte persoane contaminate, Charlie Rowley, în vârstă de 45 de ani, expus și el neurotoxinei în Amesbury, rămâne critică, bărbatul aflându-se în spital.

Bărbatul şi femeia au fost internaţi după ce au manipulat „un obiect contaminat”, a anunțat poliţia la sfârşitul săptămânii trecute. Cele două persoane fuseseră găsite în stare critică în locuinţa lor din Amesbury, iar ulterior autoritățile au anunțat că au fost otrăvite cu Noviciok. 

Premierul britanic, Theresa May, a reacţionat imediat la acest anunţ. „Sunt îngrozită şi şocată de moartea lui Dawn Sturgess”, a declarat ea într-un comunicat. „Gândurile mele şi condoleanţele se îndreaptă spre familia şi apropiaţii săi”, a subliniat prim-ministrul.

Contaminarea lor a survenit la patru luni după tentativa de otrăvire cu Noviciok care i-a vizat pe fostul spion rus Serghei Skripal şi pe fiica acestuia, Iulia, la Salisbury, un oraş situat la 13 kilometri de Amesbury, unde ambulanţele au venit în ajutorul cuplului de britanici.

Comentarii: 0  
 
TAGURI