CELEBRA cântăreață de muzică populară Irina Loghin a donat suma de 4.000 de euro pentru refacerea singurei școli românești de la Taraclia
1 August 2018 16:06
 Poate că această donație va reprezenta încă o dovadă că concludentă că România nu este acel inamic de la Vest după cum încă mai falsifică imaginea o anumită propagandă de tristă amintire din R. Moldova”, a declarat Irina Loghin.

La şcoala din satul Aluatu, raionul Taraclia, din banii Guvernului României s-a refăcut acoperişul şi faţada instituţiei, iar cu noii sponsorizări se încearcă refacerea pe dinauntru a edificiulului, cu precădere a bibliotecii.

De asemenea, Asociația „UNIREA – ODIP” a demarat o amplă campanie de salvare a singurei școli românești din raionul Taraclia, pentru copii din satul Aluatu.

După cum puteți vedea, pereții și podurile sunt gata, urmează să prelucrăm podelele, să le facem corespunzătoare și trecem la etapa de mobilier. Avem nevoie de table, avem nevoie de mese, avem nevoie de scaune. Ca întotdeauna, în cadrul unei reparații, apar tot felul de chestii imprevizibile. Undeva mai cade o bucată de tencuială veche, mai trebuie un sac – doi de a îndrepta, de a nivela pereții", a declarat președintele Asociației „UNIREA – ODIP”, Vlad Bilețchi. 

România a oferit diverse granturi în ultimii ani ce au contribuit la refacerea a circa 1.000 de școli și gradinițe de pe tot teritoriul R. Moldova.

Comentarii: 0  
 
TAGURI