Premieră: La Leușeni a fost inaugurat un nou post de salvatori și pompieri
27 Iulie 2018 14:05
Un nou post de salvatori și pompieri a fost inaugurat astăzi la Leușeni. Acesta va deservi o populație de 35 mii de locuitori din 19 localități din raionul Hâncești, dar și localități din România, aflate la frontieră, pe o distanță de până la 30 km. La inaugurare a participat premierul Pavel Filip, care a menționat că siguranța cetățenilor rămâne o prioritate pentru Guvern.

„Vreau să mulțumesc familiilor dumneavoastră, celor care vă așteaptă acasă și vă dau puteri zilnic pentru acest lucru deloc ușor. 35 mii de cetățeni din localitățile învecinate pot trăi mai liniștit, întrucât au alături această unitate de salvatori”, a declarat premierul.

După cum informează Democracy, lansarea postului va permite scurtarea timpului de intervenție până la maxim 15 minute. Anterior, deplasarea până la unele localități din preajma frontierei dura chiar și o oră. Pentru că unitatea va deservi și localități din România, premierul a menționat că „este un gest prin care putem contribui și noi la securitatea vecinilor noștri, în semn de recunoștință pentru diferite forme în care ne ajută, inclusiv prin proiectul SMURD”.

În cadrul unității vor activa 24 de pompieri și salvatori, în regim nonstop. Edificiul este unul modern, are încăperi de odihnă și o sală de sport. Pentru construcția și dotarea noii unități au fost alocate patru milioane de lei din buget, relevă serviciul de presă al Guvernului.

Comentarii: 0  
 
TAGURI