Angela Merkel promite mai mult ajutor în deportarea solicitanților de azil ale căror cereri sunt respinse
17 August 2018 18:00
Cancelarul german Angela Merkel a efectuat joi o vizită în landul Saxonia, unde a promis autorităților locale sprijin din partea guvernului federal pentru deportarea solicitanților de azil ale căror cereri au fost respinse.

„Repatrierile rămân o problemă majoră”, a spus Merkel la Dresda, după o întâlnire cu parlamentari locali din grupul partidului său Uniunea Creştin-Democrată (CDU).

În special, Angela Merkel a afirmat că landurile au nevoie de ajutor la nivel federal pentru asigurarea cu documente corespunzătoare în vederea facilitării repatrierilor.

Totodată, şefa guvernului german a declarat că „anul 2015 nu trebuie să se mai repete şi nu se va repeta”, referindu-se la afluxul uriaş de refugiaţi sosiţi atunci în Germania.

Potrivit Angelei Merkel, încrederea că Germania ar putea controla şi organiza un număr mare de refugiaţi în ţară s-a pierdut.

Cancelarul a fost întâmpinat la sosirea la Dresda de un grup de aproximativ 300 de persoane din gruparea Pegida, de extrema dreaptă, şi de suporteri ai partidului Alternativă pentru Germania (AfD) de aceeaşi coloratură, care se adunaseră lângă sediul parlamentului local. Manifestanţii au rostit cuvinte grele la adresa Angelei Merkel, pe care au acuzat-o că i-a „trădat pe oameni”.

 

Comentarii: 0  
 
TAGURI