Denumirea Republicii Moldova va fi folosită în câteva mărci comerciale
20 August 2018 19:05
Declarația a fost făcută de ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, care a prezidat astăzi la ședința Comisiei pentru examinarea cererilor privind acordarea permisiunii de folosire a denumirii oficiale sau istorice a statului în marca de produs şi/sau serviciu, precum şi în desenul sau modelul industrial.

„Trebuie să promovăm și să susținem producătorii locali. Dacă folosirea denumirii oficiale a statului va ajuta un producător să ajungă peste hotarele Republicii Moldova, vom susține utilizarea denumirii țării, dar astfel încât să nu punem în dificultate și să nu scoatem de pe piață alți producători. Denumirea unui produs nu trebuie să devină o barieră pentru dezvoltarea economică a țării, pentru activitatea altor jucători de pe piață”. 

Potrivit ministrului Chiril Gaburici, aceste cereri trebuie analizate foarte atent. „Orice solicitare de acest gen trebuie examinată minuțios – să nu încălcăm dreptul unui agent economic de a folosi denumirea statului în produsele pe care le face, în același timp, să nu admitem monopolizarea pieței de către un singur producător și să limităm drepturile altor agenți economici care activează în același domeniu”, a punctat ministrul.

Comentarii: 0  
 
TAGURI