VIDEO
Un grup de activiști îi cere președintei PAS, Maia Sandu, să prezinte scuze publice pentru că a spus că „toate acțiunile lui Igor Dodon arată că, în esență, el este un distrugător de familii”
19 Septembrie 2018 16:50
Într-o conferință de presă la IPN, președintele AO Pro Ortodoxia, preotul Ghenadie Valuța, susține că non-familiștii nu au dreptul moral să judece pro-familiștii. Acesta spune că, pentru a fi un bun exemplu, Maia Sandu ar trebui să-și întemeieze propria familie.

Potrivit lui Ghenadie Valuța, Congresul Familiei, desfășurat sub patronajul șefului statului, a fost un miracol. Un eveniment de asemenea amploare, organizat într-o țară atît de mică precum e Moldova, este posibil doar cu ajutorul lui Dumnezeu. Congresul a avut drept scop abordarea problemelor cu care se confruntă familia, dar discutarea riscurilor propagandei netradiționalistului, la nivel local și internațional, și identificarea de soluții.

Mihai Balica, activist, consideră că Maia Sandu nu are dreptul moral să-i critice pe cei care tind să trăiască așa cum au trăit strămoșii. „Să păstrăm tradițiile în care familia este alcătuită din bărbat și femeie, și mulți copii”, spune activistul. El regretă că pentru orice critică la adresa feministelor sau a persoanelor cu orientare sexuală netradițională autorii trebuie să prezinte scuze, sînt amendați, ceea ce nu se întîmplă în cazul celor care atacă instituția familiei.

Activiștii au mai spus că au rămas dezamăgiți că unele instituții mass-media nu au reflectat Congresul Mondial al Familiei, care a avut loc în perioada 14-16 septembrie la Chișinău. 

Comentarii: 0  
 
TAGURI