Parlamentul va supune saptamâna aceasta votul de modificare a Constituției care presupune introducerea vectorului european în Legea Supremă
9 Octombrie 2018 12:15
Parlamentul va supune săptămâna aceasta votului modificarea Constituției care presupune introducerea vectorului european în Legea Supremă. Anunțul a fost făcut de către liderul democraților, Vlad Plahotniuc, după ședința săptămânală a formațiunii. Liderul democraților i-a îndemnat pe deputații din fracțiunile pro-europene să voteze amendamentul fără să pună condiții.

”Termenul, în care mai putem vota, expiră curând, iată de ce, am decis împreună cu colegii ca în una din ședințele Parlamentului de săptămâna aceasta să supunem votului aceasta modificare a Constituției, iar fiecare deputat va avea ocazia să demonstreze dacă este pro-european în realitate sau dacă folosește asta ca element electoral”, a spus Plahotniuc.

 

Potrivit lui, PLDM și PL încă nu s-au pronunțat referitor la modul în care vor vota sau au înaintat diferite condiții pentru acest vot.

 

”Noi credem că introducerea conceptului de „integrare europeană” în Constituție, ca element de bază al strategiei naționale a Republicii Moldova nu trebuie negociată politic și nu trebuie să fie parte a unor jocuri politice pe această temă”, a spus Plahotniuc.

 

Potrivit lui, fiecare deputat va avea ocazia să demonstreze dacă este pro-european în realitate sau dacă folosește subiectul doar ca element electoral.

 

”Scopul pentru care introducem sintagma „integrare europeană” în Constituție este acela de a face și mai clară direcția strategică de modernizare a Republicii Moldova, iar ideea de integrarea europeană să fie depolitizată, să nu fie supusă speculațiilor electorale și să capete locul și rolul ei firesc în strategia națională de dezvoltare a țării”, a explicat liderul PDM.

 

Politicianul a precizat că anume aceste lucruri le-a avut în vedere PDM, când a decis să devină un partid pentru Moldova și oamenii ei, un partid, care să contribuie la modernizarea europeană a țării prin legi și prin acțiuni concrete în plan intern, nu prin discursuri și promisiuni pe rețelele de socializări.

 

”Preocuparea oricărei guvernări NU trebuie să fie geopolitica, ci bunăstarea oamenilor”, a conchis Plahotniuc.

 

Comentarii: 0  
 
TAGURI