Andrian Candu: Dacă PL și PLDM nu vor susține integrarea europeană, vom fi chemați la referendum național
18 Octombrie 2018 10:44
Partidul Democrat din Moldova ia în calcul organizarea unui referendum național privind includerea vectorului integrării europene în Constituție, dacă proiectul nu va fi susținut astăzi la ședința Parlamentului de către deputații din PL și PLDM. Anunțul a fost făcut de către șeful Legislativului, Andrian Candu, înainte de ședință.

”Am amânat votul cu speranța că unii colegi vor înțelege și vor intra în esență că e șansa momentului ca, garantat constituțional, Republica Moldova va avea doar integrarea europeană ca model de dezvoltare. Iată de ce, în situația în care va fi un eșec astăzi, va fi un eșec al politicului în general și al țării ca să-și creeze un viitor european. Cert este faptul că nu vor renunța la integrarea europeană și la introducerea integrării europene în Constituție. Ne rezervăm dreptul și examinăm posibilitatea să inițiem organizarea unui referendum național. Ar fi bine va referendumul să fie în aceeași zi cu alegerile parlamentare, ca să economisim bani”, a declarat Candu.

Șeful Legislativului a mai spus că subiectul a fost discutat pe larg, inclusiv la ședința Partidului Democrat din această săptămână.

”Nu putem să renunțăm la vectorul de integrare europeană doar pentru simplul fapt că colegii din partidele care până acum erau considerate proeuropene nu votează”, a conchis președintele Parlamentului.

Comentarii: 0  
 
TAGURI