FOTO/VIDEO // Andrian Candu, la Adunarea Națională a PDM: Niciun partid n-a făcut pentru vectorul european al Moldovei mai mult decât a făcut Partidul Democrat
21 Octombrie 2018 13:25
Integrarea europeană se face aici, acasă, prin creșterea nivelului de trai al oamenilor Moldovei și prin creșterea eficienței instituțiilor țării. Niciun partid n-a făcut pentru vectorul european al Moldovei mai mult decât a făcut Partidul Democrat, a declarat președintele Parlamentului, Andrian Candu, la Adunarea Națională a PDM.

Speakerul a precizat că angajamentul pro-european al guvernării este foarte clar și că faptele vorbesc de la sine. Iar realizările au fost posibile datorită colaborării foarte bune dintre Guvern și Parlament.

„Niciodată un partid politic n-a stat mai ferm în susținerea guvernului său și a majorității parlamentare. Partidul Democrat a înțeles foarte bine că stabilitatea este prima condiție a reușitei. Și am avut dreptate, pentru că stabilitatea a deschis calea dezvoltării. Iar dezvoltarea înseamnă să ajungem din urmă țările europene și să fim alături de ele în familia europeană. Iată de ce, PDM a pus la baza guvernării sale Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană”, a continuat Andrian Candu.

Președintele Parlamentului a adus aminte, în context, de refuzul opoziției parlamentare declarat proeuropene să susțină înscrierea vectorului european în Constituția țării.

„A fost un moment foarte important, dar și un test de sinceritate pentru toți, mai ales pentru cei care se declară pro-europeni. Iar cei din opoziție, au picat acest test. L-au picat rușinos! Când a fost vorba de un vot pentru Europa, opoziția de dreapta din Parlament, sfătuită de Maia Sandu și Andrei Năstase, a stat alături de socialiști! Au transformat cele 12 stele galbene de pe steagul UE, în steluțele roșii ale socialiștilor! Așa pro-europeni sunt ei?! Sunt pro-europeni cu numele, dar nu cu votul! Ei au trădat vectorul european al Moldovei!”, a declarat Candu.

Președintele Parlamentului este convins că electoratul o să-i voteze așa cum au votat și ei vectorul european.

Andrian Candu s-a adresat celor 100 de mii de oameni adunați în Piața Marii Adunări Naționale, pe care i-a îndemnat să fie mesagerii schimbărilor inițiate de guvernare.

„Mergeți deci prin țară și spuneți-le oamenilor să aibă încredere în noi și să vină alături de noi. Să vină alături de această guvernare, care a muncit și a reușit pentru Moldova! Fiți mesagerii succesului Moldovei, fiți mesagerii lucrurilor bune care s-au făcut în această țară de noi!”, i-a îndemnat Candu.

Președintele Parlamentului a anticipat și atacurile opoziției.

„Dar pentru fiecare atac sau critică, dumneavoastră aveți ce le răspunde – sunt zeci de lucruri bune pe care Partidul Democrat le-a făcut pentru Moldova. Și vorbim de drumuri și apeducte noi, de școli și grădinițe renovate, de salarii și pensii mai mari, de Prima Casă, Arena Chișinău și tichetele de masă, de foarte multe lucruri – iar la asta ei n-au ce să spună! Faptele guvernării sunt mai puternice decât vorbele lor!”, a conchis Andrian Candu.

Previous Next
Comentarii: 0  
 
TAGURI