Șofer din Bălți, scos cu forța din mașină de către agenții de patrulare
26 Noiembrie 2018 13:15
Ofițerii Inspectoratului Național de Patrulare aflîndu-se în municipiul Bălți la asigurarea climatului desiguranță a circulației rutiere, au observat un automobile de model ,,Audi” ce se deplasa neadecvat, periclitând siguranța traficului rutier. La somația polițiștilor de a stopa, conducătorul auto ferm s-a eschivat, accelerând viteza. Inspectorii de patrulare au reacționat prompt și au blocat automobilul la scurtă distanță, însă șoferul a blocat portierele mașinii, refuzând categoric să prezinte actele, acesta a motivat că nu le are.

Ulterior, șoferului i-a fost cerut să coboare din mașină, pentru a fi escortat la sediul Regimentului de Patrulare Nord, cu ulterioara identificare și documentare. Totodată, acesta a fost preîntâmpinat că, în cazul refuzului dea îndeplini cerințele legale ale poliției, va fi aplicată forța fizică. La avertizările respective, conducătorul auto nu a reacționat și având un comportament agresiv, inspectorii au fost nevoiți să-l scoată forțat din mașină și să-i aplice cătușele. Șoferul s-a dovedit a fi un tânăr de 20 de ani, domiciliat în mun. Bălți. Acesta a fost documentat pentru neîndeplinirea decătre conducătorul de vehicul a indicaţiei legale dată de agentul de circulaţie de a opri vehiculul, ultragierea colaboratorului organelor deocrotire a normelor de drept, opunerea de rezistenţă și refuzul de a prezenta ofițerilor de patrulare actele.

#INP menționează că în perioada 2017-2018, în privința acestui șofer au fost întocmite 53 de procese-verbale pe diferite încălcări din domeniul circulației rutiere. Totodată, în instanța de judecată au fost remise 13 procese-verbale pentru care se prevede privarea de dreptul de a conduce vehicule, iar 9 procese-verbale pentru schimbarea sancțiunii din amendă în privare de dreptul de a conduce vehicule. În privința șoferului mai sunt intentate și 2 dosare penale pentru huliganism și conducerea unității de transport în stare de ebrietate cu grad avansat.

Reamintim că în luna august a anului curent, acest tânăr a postat pe o rețea de socializare, precum că ar fi pariat că parcurge traseul Bălți - Chișinău în doar 40 de minute. Ulterior, un prieten de al său a făcut o farsă publică precum că acesta a decedat în drum într-un accident rutier.

Comentarii: 0  
 
TAGURI