Președintele PDM a comunicat că va elabora și vota o hotărâre ca referendumul de reducere a numărului deputaților să aibă loc într-o zi cu alegerile parlamentare
27 Noiembrie 2018 17:27
Referendumul pentru reducerea numărului de deputați urmează să fie organizat în aceeași zi cu alegerile parlamentare. În acest sens, urmează să fie pregătită o hotărâre a Legislativului. Subiectul a fost discutat la ședința săptămânală a Partidului Democrat din Moldova, transmite democracy.md.

„Altă chestiune este despre referendumul pentru reducerea numărului de deputați de la 101 pâna la 61 și pentru posibilitatea ca cetățenii să retragă mandatele deputaților care i-au dezamăgit. În ședință, am discutat cu colegii despre organizarea acestui plebiscit, în acest sens, zilele trecute fiind făcute modificările legislative necesare, pentru a putea organiza referendumul, în aceeași zi cu alegerile parlamentare din februarie”, a venit cu detalii președintele PDM, Vlad Plahotniuc.

Potrivit liderului democraților, deputații vor pregăti o hotărâre a Parlamentului, care să fie votată în timpul apropiat, astfel, încât instituțiile care se ocupă de organizarea alegerilor să aibă timpul necesar pentru organizarea bună a acestui plebiscit.

Precizăm că, potrivit unui sondaj realizat de Asociația Sociologilor și Democgrafilor, peste 72 la sută dintre moldoveni susțin ideea Partidului Democrat de a reduce numărul deputaților.

Scrutinul parlamentar este planificat pentru 24 februarie 2019. Modificările ce țin de numărul parlamentarilor ar putea fi introduse doar pentru Legislativul ales peste patru ani.

Comentarii: 0  
 
TAGURI