Liderul PPDA scos din sărite de către un cetețean, Năstase a recurs la atacuri și intimidări, ca să fugă de răspuns
29 Noiembrie 2018 14:08
Liderul PPDA, Andrei Năstase, a avut parte de o primire rece la Bălți, unde a mers să facă propagandă în favoarea binomului PAS-PPDA. Acesta a fost luat la întrebări de oameni, dornici să afle din ce bani trăiește Năstase, care a declarat că nu are venituri oficiale în ultimii ani, transmite democracy.md.

Întrebarea l-a scos din sărite pe liderul PPDA, care a recurs la atacuri și intimidări, ca să fugă de răspuns.

„De când ai intrat în politică, nu declari nimic (venituri – n.r.), dar de unde ai bani ca să-i plătești pe toți acești oameni care umblă în urma ta”, i s-a adresat un localnic lui Năstase.

„Este o afirmație mincinoasă, pentru care ar trebui să-ți ceri scuze de la acești oameni”, a reacționat iritat Năstase, dar a fugit de răspuns din ce bani trăiește.

Mai mult, acesta a preferat să plece cât mai repede, iar asupra bărbatului s-au năpustit susținătorii liderului PPDA, care au încercat să-l intimideze.

Amintim că, potrivit declarației de avere depusă în campania pentru alegerile anticipate din Chișinău, în primăvară, Năstase afirmă că nu a câștigăt niciun ban timp de doi ani. Se pare că el a trăit din contul soției sale, dar și a indemnizațiilor pentru copii. Astfel, potrivit declarației depuse la CEC, soția sa, care locuiește în Germania, a câștigat în ultimii doi ani aproape 64 de mii de euro. În aceeași perioadă, indemnizațiile pentru copii au depășit 14 mii de euro.

În declarație au mai fost incluse și imobilele deținute în proprietate de șeful PPDA. Este vorba despre patru case de locuit, alte cinci bunuri imobiliare cu suprafața de 135 de metri pătrați, un apartament și un garaj.

De asemenea, politicianul este proprietarul a nouă terenuri cu o suprafață de 2,5 hectare, dintre care unul de 94 de ari, cumpărat anul trecut.

În afară de aceste proprietăți, presa a scris anterior că Năstase a depus pe conturile mamei sale, din venituri personale şi prin transferuri de la companii off-shore, peste 5,6 milioane de lei, sumă retrasă în perioada 2009 – 2012. Același scenariu l-a aplicat şi în cazul soacrei. Ambele transferuri au fost recunoscute public de liderul PPDA.

Comentarii: 0  
 
TAGURI