Festivalul-Concurs Național al Interpreților Violoniști „Filip Todirașcu”
30 Noiembrie 2018 14:10
Ieri, 29 noiembrie, în incinta Casei de Cultură din orașul Ialoveni s-a desfășurat cea de-a doua etapă a Festivalului-Concurs Național al Interpreților Violoniști „Filip Todirașcu”, la care au participa 12 concurenți din 5 localități din țară, dar și din România, fiind acompaniați de Orchestra de muzică populară ,,Porumbița”, dirijor Ion Condrea. La eveniment a fost prezentă și ministrul Educației, Culturii și Cercetării, transmite democracy.md.

Festivalul-Concurs Național al Interpreților Violoniști de la Ialoveni este organizat în memoria lăutarului Filip Todirașcu, și are drept scop promovarea folclorului muzical instrumental. Menționăm că la data de 28 noiembrie, în satul Costești, localitatea de baștină a rapsodului Filip Todirașcu, s-a desfășurat prima etapă a Festivalului-Concurs, destinată copiilor, în cadru căreia au evoluat 19 participanți din Bălți, Chișinău, Costești, Glodeni, Florești, Strășeni, Ungheni și Ocnița.

Festivalul–Concurs Național al Interpreților Violoniști „Filip Todirașcu” este organizat odată la doi ani, începând cu 1996, de către Secția cultură a Consiliului raional Ialoveni, în parteneriat cu Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, Centrul de Conservare și Promovare a Patrimoniului Cultural Imaterial, Primăria satului Costești și Asociația Obștească ,,Filip Todirașcu”.  Directorul executiv al Festivalului-Concurs este fiul lăutarului Filip Todirașcu – Vladimir Todirașcu.

Comentarii: 0  
 
TAGURI