Chirtoacă: În PAS și PPDA sunt foști membri ai PLDM
19 Decembrie 2018 15:37
Partidele conduse de Maia Sandu și Andrei Nastase sunt formate, în mare parte, din foștii membri ai PLDM, formațiune vizată în furtul miliardului. O spune chiar Dorin Chirtoacă, noul partener al binomului PAS și PPDA. Declarația a fost făcută aseară, în cadrul emisiunii Important de la TVC 21, transmite democracy.md.

Președintele PL, Dorin Chirtoacă, a fost întrebat de moderatorul emisiunii dacă partidul pe care îl conduce nu este deranjat de faptul că la alegerile parlamentare din februarie va face parte dintr-un bloc electoral cu PLDM, formațiunea, care s-a aflat la guvernare în timpul jafului din cele trei bănci. ”În PLDM au avut loc o serie de schimbări. Până la urmă, în PAS și PPDA sunt în mare parte persoane care au plecat din PLDM”, a răspuns Chirtoacă.

Recent și președintele liberal-democraților, Tudor Deliu, a declarat că mulți membri ai PAS, chiar și conducerea partidului, sunt foști exponenți ai PLDM. Totodată Deliu s-a arătat deranjat de faptul că Maia Sandu fuge de trecutul său liberal-democrat.

Anterior liderul PAS, Maia Sandu, a recunoscut la un post de televiziune, că fostul ei șef de partid, Vlad Filat, a fost implicat în furtul miliardului. Sandu a declarat că jaful nu s-a putut produce fără implicarea premierului de atunci.

Comentarii: 0  
 
TAGURI