Întrevedere: Ministrul Educației cu Directorul Biroului de Cooperare al Elveţiei
20 Decembrie 2018 15:00
Ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Monica Babuc, a avut ieri, 19 decembrie, o întrevedere cu directorul Biroului de Cooperare al Elveției în Republica Moldova, Caroline Tissot. Principalele subiecte abordate au vizat aprofundarea cooperării bilaterale în domeniile educației și culturii, transmite democracy.md.

În debutul întâlnirii, ministrul Monica Babuc a mulțumit  Biroului de Cooperare al Elveției pentru sprijinul constant acordat Republicii Moldova și s-a referit, în acest context, la proiectele din domeniul învățământului profesional-tehnic şi preşcolar, îmbunătăţirea infrastructurii unor instituţiilor de învățământ, precum și la proiectele realizate în domeniul culturii, cum ar fi Târgul Național al Covorului, Ziua Portului Popular etc.

La rândul său, Caroline Tissot a apreciat reformele realizate de către Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, exprimându-și disponibilitatea continuării colaborării bilaterale, prioritar în domeniul învățământului dual, dar și în cel al implementării curricula la noile discipline reconceptualizate ,,Educație pentru societate” și ,,Dezvoltare personală”.

De asemenea, în cadrul discuțiilor, părțile au convenit să intensifice cooperarea mutuală, prin demararea unor noi proiecte în domeniul învățământului superior și în cel al formării profesionale continue; elaborarea de noi produse curriculare; continuarea și îmbunătățirea proiectului privind ameliorarea condițiilor sanitaro-igienice în școli, dar și prin organizarea în continuare a diferitor activități importante în domeniul culturii.

Comentarii: 0  
 
TAGURI