Trei persoane au decedat în urma incendiilor
21 Decembrie 2018 12:20
Trei persoane și-au pierdut viața în urma incendiilor în nordul țării, după ce focul a cuprins locuințele acestora, transmite democracy.md.

Primul caz în care a fost necesară intervenția pompierilor a avut loc în localitatea Druța a raionului Rîșcani. Potrivit datelor Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, apelul la Servicul 112 a fost înregistrat la ora 18:23.

Ajunși, pompierii au stabilit că o casă de locuit  cu suprafața de 81 m2 a fost cuprinsă de flăcări. Focul a distrus bunurile materiale din interiorul a trei odăi și antreu, dar și circa 15 % din acoperiș. Ulterior în interiorul unei odăi salvatorii au depistat cadavrul carbonizat al proprietarei în vîrstă de 89 de ani. 

Un alt incendiu s-a produs în satul Viișoara a raionului Glodeni. Angajații IGSU au fost alertați la ora ora 19:25 precum că într-o locuință cu suprafața de 60 m2 s-a produs un incendiu. Conform datelor IGSU, în urma incendiului au ars bunurile materiale din interiorul unei odăi și antreu, iar ulterior în interiorul odăii au fost depistate cadavrele parțial carbonizate a 2 persoane, a unui bărbat în vîrsta de 41, dar și a unei femei în vîrstă de 49 de ani. Circumstanțele și cauza incendiilor urmează a fi stabilite.

În ultimele 24 de ore salvatorii și pompierii au intervenit în 20 situații de risc. Potrivit IGSU, de la începutul anului 2018 în Republica Moldova au avut loc 1610 de incendii în urma cărora au decedat 113 persoane.

Comentarii: 0  
 
TAGURI