Premieră pentru Moldova: Ilan Șor instalează trotuare cu încălzire la Orhei
26 Decembrie 2018 16:32
Încă o premieră absolută pentru Moldova este înregistrată de primarul municipiului Orhei, Ilan Șor. La Orhei a început instalarea încălzirii pe trotuare. Inițial, trotuarele încălzite vor fi amenajate în preajma grădinițelor, transmite democracy.md.

Prima grădiniță la care este implementat noul proiect este Nr. 5 din Orhei, acolo unde au loc lucrări de modernizare capitală. Ulterior, încălzirea va fi instalată și la trotuarele din preajma altor grădinițe.

Scopul proiectului este să asigure cât mai multă securitate în preajma grădinițelor și să fie evitate accidentele.

Amintim că modernizarea grădiniței Nr.5 face parte dintr-un proiect ambițios al primarului Ilan Șor care intenționează ca în următorii ani să modernizeze capital toate grădinițele din oraș.

În conformitate cu proiectul de modernizare, aici vor fi reparate și dotate spațiile de joacă, grupele, spațiile pentru somn, locurile pentru servirea mesei, sălile de muzică, terenurile de joacă, vor fi amenajate și dotate terenuri pentru sport. Toate spațiile vor fi utilate cu mobilier, veselă, cearșafuri, inventar sportiv, jucării, literatură și materialele de studii.

Municipiul Orhei este prima localitate din Republica Moldova care vine cu un plan complex de modernizare a tuturor grădinițelor din oraș.

 

       

Comentarii: 0  
 
TAGURI