Chiril Gaburici către Ambasadorul SUA, exprimăm mulțumiri pentru asistența financiară acordată Moldovei
24 Ianuarie 2019 11:20
Chiril Gaburici, ministrul Economiei și Infrastructurii, a avut o întrevedere cu Dereck J. Hogan, Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova. Chiril Gaburici și-a exprimat dorința de a menține un dialog continuu cu partenerii și aliații strategici, printre care se regăsesc Statele Unite ale Americii, transmite democracy.md.

În cadrul întâlnirii, ministrul a prezentat progresele înregistrate anul trecut în domeniul economiei digitale și tehnologiilor informaționale, care au fost apreciate de ambasadorul SUA.

Reamintim că la sfârșitul anului trecut, Ministerul Economiei și Infrastructurii a participat în cadrul celei de-a III-a sesiuni a Comisiei mixte moldo-americane pentru colaborare economică, desfășurată la Washington. În cadrul evenimentului s-au discutat prioritățile cooperării bilaterale și modalitățile de eficientizare a cooperării comercial-economice moldo-americane.

În Republica Moldova își desfășoară activitatea 398 întreprinderi cu capital american, valoarea investițiilor în capitalul social fiind de circa 517 milioane lei. După valoare capitalului investit, SUA se află pe locul 7 printre țările partenere ale Moldovei.

Comentarii: 2  
timofei 24 Ianuarie 2019 11:32
0 (0)
gratie sustinerii SUA s-a putut pastra stabilitate toti acesti 3 ani si sa nu ajunga clanurile mafiote inapoi la putere!
Mihai 24 Ianuarie 2019 12:06
0 (0)
La progresele pe care le-a facut in ultimul timp, Moldova a meritata aceasta sustinere.
 
TAGURI